Slik foregår undervisninga

Undervisninga foregår på et helt grunnleggende nivå. Det kreves ingen forkunnskaper, men du bør ha interesse for lyd, teknikk og musikk. Tilbudet gjelder fra 6. til og med 10. årstrinn. Undervisninga foregår på OBUS (musikkrommet) 45 minutter per uke, pluss noe mer i forkant av konserter som kulturskolen arrangerer.

Innhold i faget

Gjennom undervisninga i faget vil elevene få praktisk trening og opplæring i grunnleggende lydmiksing av live musikk og hvordan et PA-anlegg fungerer. Det vil øves på opp- og nedrigging av lydutstyr; som riktig kveiling av kabler, riktig kobling av lydanlegg, microfonplassering, sette opp instrumenter klar til bruk, organisere og holde orden på scenen, samt enkel lyssetting. Elevene vil få i oppgave å rigge klar scene, gjennomføre lydprøver og styre lyd på Overhalla kulturskole sine faste konserter som gjennomføres høst og vår i Horisonten bibliotek & kultursenter. Dette i tett samarbeid med faglærer. 

Stort behov for teknikere

Folk som kan styre god lyd og ha ansvar for det tekniske i forbindelse med forestillinger/ konserter, er stor mangelvare i Overhalla og Namdalen generelt! Søk da vel! Dette kan bli veldig bra og spiren til en ny interesse for flere unge i kommunen!