Jernbanestien mellom Ranemsletta og Øysvoll er på 4 km og har flotte stoppestasjoner langs sporet. I løpet av sommeren kommer det også opp kulturhistoriske informasjonstavler i forbindelse med stoppestedene. Turen er for alle og universelt tilrettelagt. 

Nytt av året er Stolpejakten. OIL har plassert ut stolper rundt omkring i Overhalla og her kan du sanke poeng samtidig som du er i aktivitet og opplever bygda på sitt beste.

Vi anbefaler kulturminner som turmål. Ved f.eks. kulturmiljøene Bertnem gravhauger, Ranem kirke og på Melen er det lagt ekstra tilrette med benker og informasjonstavler. Her kan du lese deg opp på mye spennende informasjon om Overhalla. 

Overhalla kan by på sjarmerende landhandler og gårdsbutikker, laksefiskeutstilling, gallerier, fiske, kanoturer, golf, bademuligheter, et varierende og stort antall turer for å nevne noe.  

Du kan nyte en sommerstund i Ferjemannsparken eller sitte litt i skyggen under trærne i parken utenfor Haugum mølle.

Horisonten bibliotek & kultursenter har sommeråpent i uke 29. Her er det bøker, tidsskrift, brettspill, gamingpc'er og en sjarmerende kafeteria. 

Rett utenfor biblioteket er det spekket med aktivitetsmuligheter i den nye aktivitetsparken. (Klatreborg, zipline, fotballbinger, pumptrackbane, skatepark, interaktive leker, Tuftepark og buldrestein m.m.)

 

Vi har samlet en rekke tips til deg i lenkene under:

https://www.overhalla.kommune.no/historiske-opplevelser-overnatting-og-servering.552388.no.html

https://www.overhalla.kommune.no/fotturer-og-sykkelturer.552391.no.html

 

Vi ønsker deg en riktig fin sommer i Overhalla!